“A recent research report published by Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company – The Internet of Things: Today and Tomorrow, revealed that 57% of companies have already adopted Internet of Things (IoT) today and the number is expected to reach 85% by 2019”, aldus een blogpost op de website van de vernieuwende HP-tak Aruba Networks: marktleidende fabrikant van secure mobility-oplossingen (zakelijke wifi en WLAN-netwerken).

Met het groeiende aantal IoT-devices worden connectiviteit en veiligheid alsmaar belangrijker. Je wilt altijd en overal connecten, maar ook indringers buiten de deur houden. Hoe reguleer je een snel en toegankelijk netwerk, dat ook nog eens veilig is? Juist, de uitdaging van vandaag de dag. Of anders van morgen. Hoe dan ook: het komt eraan, dat is een ding dat zeker is.

De hamvraag is dan ook: is jouw wireless omgeving klaar voor IoT? We geven je twee tips van nuttige producten die je helpen jouw zakelijke omgeving voor te bereiden op IoT.

1 Reguleer toegang met de ‘Aruba ClearPass Policy Manager’

De wat? Nee, even voor de goede orde: dit product heeft niets te maken met ons buureiland Aruba. Aruba ClearPass Policy Manager is een product van de slimme en innovatieve HP-tak Aruba Networks. Met Aruba ClearPass Policy Manager verhoog je de beveiliging van het netwerk, zonder extra IT-beheerkosten. ClearPass automatiseert het toegangsbeleid, zonder inzicht en controle te verliezen. Gebruikers krijgen rechten toegewezen op basis van hun rol en het soort device dat ze gebruiken.

2 Monitor connectiviteit met ‘Aruba Central’

Aruba Central is een eenvoudige, veilige en kosteneffectieve manier om access points en switches te monitoren en beheren. Daarnaast biedt Aruba Central uitgebreide mogelijkheden voor Guest Wi-Fi management en Zero Touch Provisioning. Via de mobiele app ontvang je automatisch notificaties als er iets gewijzigd wordt en kun je gemakkelijk access points en switches configureren. Gebruikerslicenties voor Aruba Central zijn beschikbaar voor 1, 3, 5, 7 of 10 jaar.

Dat wil ik ook!
Helpende hand nodig? Als ervaren IT-partner en loyale HP-partner helpen we graag! Mail ons voor een afspraak. Dan drinken we koffie en geven we vrijblijvend advies.

ACS Curacao N.V. © Copyright 2014. Design by IMAGEN

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
LinkedIn