Peter Vermeij

“Take it or Leave it.”


“ICT boeit me gewoon en ik vind ook dat interesse hebben een voorwaarde is om in deze sector te werken, anders moet je het gewoon niet doen”, aldus de langst dienstdoende werknemer en CIO van ACS, Peter Vermeij.

Peter en Willo kennen elkaar al jaren en hebben dezelfde ‘recht voor zijn raap’ mentaliteit. “Al denk ik wel dat Willo iets diplomatieker is. Bij mij is het al sneller take it or leave it”, vertelt Peter met een glimlach. Ook Peter is een echte perfectionist en haalt bevrediging uit zijn werk door een technische omgeving volledig te vervolmaken.

Als één van de meest ervaren krachten bij ACS en actief sinds 1986 in de ICT-branche, deelt Peter zijn kennis graag met de anderen en is zijn rol binnen het team niet alleen technisch, maar ook ‘sturend en moralistisch’, zoals hij het zelf noemt. Peter benadrukt het belang van brede ICT-kennis op de eilanden, maar vertelt ook meer over zijn persoonlijke interesse. “Op dit moment ben ik vooral veel bezig met veilig mobiel dataverkeer. Op een veilige manier mobiel toegang hebben tot je data, anytime en anyplace.” Het is duidelijk dat veiligheid en bescherming van gegevens belangrijk voor hem is, in de steeds meer open en toegankelijke wereld van ICT. “Waar het mij vooral om gaat, is dat het veilig is. Iedereen kan wel vanaf zijn telefoon of tablet informatie opzoeken en uitwisselen met de zaak, maar als het vervolgens gewoon in klare tekst op mijn device staat, is het niet veilig.”

Google is ook Peter zijn beste vriend om op de hoogte te blijven van de laaste ICT-ontwikkelingen. In zijn vrije tijd is Peter vaak in en om het huis te vinden, heeft hij als hobby het trainen van zijn honden en duikt hij graag.

ACS Curacao N.V. © Copyright 2014. Design by IMAGEN

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
LinkedIn