De 10 voordelen van twee computerschermen

Het is even wennen, werken met twee schermen, maar daarna kun je niet meer zonder. Gegarandeerd! Zet meerdere programma’s tegelijkertijd open, sleep documenten gemakkelijk van de ene naar de andere map en open zoveel tabbladen je maar wilt, zonder het overzicht kwijt te raken.

Uit een twee maanden durende studie in opdracht van de Amerikaanse tak van NEC-Mitsubishi is gebleken dat een dual-monitoropstelling de productiviteit alsmede het participatieplezier van werknemers aanzienlijk verhoogd. En niet met de minste cijfers! Met een dubbele schermopstelling werk je maar liefst 20 tot 30 procent productiever.

Dat wil toch iedereen? Ontdek zelf de voordelen van efficiënt werken met twee computerschermen en ‘alt-tab’ is voorgoed verleden tijd!

1 Besteed minder tijd aan bladeren

Als je eenmaal met twee schermen werkt, besef je pas hoeveel tijd je voorheen verspilde aan het bladeren door geopende bestanden, programma’s en e-mails.

2 Sneller e-mailen

Een e-mail opstellen met informatie uit bronmateriaal gaat een stuk sneller met twee computerschermen. Stel in het ene scherm de e-mail op, terwijl je in het andere scherm de broninformatie open hebt staan.

3 Chatten en werken tegelijkertijd

Vragen van klanten afhandelen via WhatsApp Web of Messenger en overleggen met collega’s aan de andere kant van de wereld via de chatbox terwijl je werkt, dat kan met een dubbele schermopstelling. Blijf het chatgesprek volgen, terwijl je op het andere scherm doorgaat met het uitwerken van die offerte of schrijven van je blog.

4 Monitor online ontwikkelingen

Is actuele informatie belangrijk voor je werk? Een slimme marketeer is altijd op de hoogte van de laatste Tweets, Posts, statistieken en analytics, klaar om in te spelen op trending topics. Monitor al het online verkeer op je tweede scherm en mis niets!

5 Rapporten makkelijker inzien

Grote rapporten zijn makkelijker in te zien met twee schermen. Bekijk in één oogopslag omvangrijke rapporten, ‘scan’ snel de verschillende onderwerpen en scrol doelgericht naar de paragraaf waarnaar je op zoek bent.

6 Producten vergelijken

Producten online vergelijken? Zet ze letterlijk naast elkaar!

7 Minder fouten

Uit hetzelfde Amerikaanse onderzoek waaruit is gebleken dat gebruikers aanzienlijk productiever werken met twee schermen, is ook gebleken dat mensen minder fouten maken met een uitgebreidere werkopstelling. Tijdens het onderzoek werd 18 procent minder fouten gemaakt.

8 Het is leuk!

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat bijna een kwart (24 procent) het werken met twee schermen ervaart als comfortabeler en 39 procent vindt het handiger wanneer er door bronnen van informatie gescrold moet worden. Kortom, het werken met twee schermen is ook gewoon een stuk leuker!

9 Kantel je tweede scherm

Moet je veel tekstverwerken en heb je altijd zeeën van ruimte over aan de zijkant van je scherm? Kantel je tweede scherm (je ‘werkscherm’ als het ware) dan verticaal en gebruik de ruimte optimaal. Ook ideaal voor programmeurs die zoveel mogelijk code willen zien zonder te hoeven scrollen. Let wel op dat lang niet alle schermen deze optie bieden, vraag ACS dus speciaal naar deze mogelijkheid.

10 Een rechte nek

Werk je altijd op een laptop? Dan is een extra monitor op ooghoogte een verademing voor je nek, schouder en rug.

Wil jij ook een tweede computerscherm voor je computer of laptop?
Vraag Willo naar de mogelijkheden: willo@acs-curacao.com.

ACS Curacao N.V. © Copyright 2014. Design by IMAGEN

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
LinkedIn